Rólunk

Magán háziorvosi ellátás Budapesten a II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban

Ma már a betegek részéről egyre többször jelentkezik igény minőségi orvosi ellátásra. A háziorvoslás szakterületén is létezik már magánorvosi ellátás, amely maximálisan alkalmazkodik a betegek magas szintű elvárásaihoz. A magán háziorvosi praxis átlagon felüli körülményeket biztosít a betegek gyógyulásához.

Mit jelent a magán háziorvosi ellátás?

A területi kötelezettséggel rendelkező háziorvosi ellátással szemben a magán háziorvos bármilyen földrajzi területről fogadhat beteget. Az orvos nem áll szerződéses viszonyban az önkormányzatokkal, működése a szabad orvosválasztáson alapul, azaz a szolgáltatást bárki igénybe veheti korlátozás nélkül.

Miben más egy magán háziorvosi rendelés?

A magán háziorvosi ellátás piaci alapon működik, így kiemelt szempont a minőségi ellátás és a páciensek igényeihez való alkalmazkodás. Egy magán háziorvosi rendelő az átlagos háziorvosi rendelőnél sokkal jobban felszerelt, műszerekkel jól ellátott (saját ultrahang, EKG, Holter stb.) és adott esetben mint a Medve Medical Egészségközpont rendelése, laborháttérrel is rendelkezik. Mindez a magánorvos saját befektetésével valósult meg, átlagon felüli körülményeket biztosítva a betegellátáshoz. A hagyományos háziorvosi praxis alulfinanszírozott, a háziorvosok túlterheltek, sajnos gyakran nincs elég idő a betegekre, a betegellátás nagyon sok esetben hosszú várakozási időkkel és futószalagon folyik. A magán háziorvosnál a betegek előre egyeztetett időpontra érkeznek, gyakorlatilag nincs várakozási idő. A magán háziorvos tervezetten megfelelő időt szán betegeire és az ellátás során nemcsak az akut és krónikus betegségek ellátására van lehetőség, hanem a szűrővizsgálatok, a megelőzés, és életmód tanácsadás is fontos szerepet kap.

A magán háziorvos ugyanúgy beutalhatja a pácienseket államilag finanszírozott szakrendelésekre mint más háziorvos, táppénzes állományba is veheti a beteget, és otthoni viziteket is végez. A magán háziorvosi praxis gyakran kiegészül más szolgáltatásokkal is: a Medve Medical Egészségközpont magán háziorvosi ellátása a különböző vezetői, vadász és egyéb engedélyekhez szükséges orvosi alkalmassági vizsgálatok elvégzését is biztosítja. A magán háziorvosi praxisban dolgozó orvosok több szakvizsgával is rendelkező, képzett szakemberek. A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban, 32-féle orvosi szakrendelés segíti az orvosok munkáját.

Kiknek előnyös a magán háziorvosi ellátás?

Azok a betegek, aki valódi családorvosi ellátást szeretnének, odafigyeléssel, személyre szabott ellátással, a magán háziorvosnál mindezt megtalálják. A magán háziorvosi ellátást olyanok is igénybe vehetik, akik állandó bejelentett lakóhelyüktől életvitelszerűen távol élnek, így betegség esetén a területi kötelezettséggel rendelkező háziorvosi rendelő problémás. Külföldiek számára is ideális megoldás ez az ellátási forma.

Hasznos információk

A szív- és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorai

Mit mutat meg az ECHO?

Frontok jönnek-mennek  szív- és érrendszeri betegségekkel rendelkezők panaszaik erősödését észlelhetik

Mit állapít meg a lőfegyvertartási vizsgálat?

A közúti járművezetők egészségi alkalmassága

Személyi higiénés vizsgálat

Hajózási egészségi alkalmasság

A külföldön munkát vállalók alkalmassági vizsgálata

Magán háziorvosi hírek

Orvosok szakvizsga nélkül a körzetekben

Lesújtó statisztikákat közölt az országról a KSH

Végveszélyben a háziorvosi rendszer

Naponta üresednek meg háziorvosi praxisok

A magyar háziorvosok üzenete: Mi itt halunk meg a rendelőnkben